32 processzoros szerverek

A Dell Computer bejelentette a legújabb fejlesztésű szerver számítógépeit, amelyekbe akár 32 darab processzor is belehelyezhető.

Az új számítógépek a PowerEdge név alatt fognak megjelenni a piacon. Ezeket a nagyteljesítményű kiszolgálókat a vállalatok nagyon széleskörűen tudják majd használni. Ennek az az oka, hogy az új szerverek nagyon hatékonyan képesek ellátni az Internettel kapcsolatos kiszolgálói feladatokat, megfelelő teljesítményt biztosítanak a legkomolyabb adatbáziskezelő alkalmazásokhoz, valamint az egyéb vállalaton belüli adatfeldolgozási munkákhoz is használhatók.

A Dell a negyedik olyan cég, amely felhasználja az Unisys ES7000 rendszert. Ez jelenleg a leghatékonyabb olyan 32 processzoros rendszer, amely a Windows 2000 Datacenter képességeit a legjobban ki tudja használni. A DataCenter a Microsoft legnagyobb teljesítményű operációs rendszere, hiszen akár 32 darab processzort is képes kezelni. Eddig a Hewlett-Packard, a Compaq, az ICL és a Fujitsu jelezte, hogy tervezi ES7000 rendszerek bemutatását.

A Dell  bejelentett két olyan szervert is, amelyeket kifejezetten az Internetes és az intranetes alkalmazások kiszolgálásához fejlesztett ki. A PowerEdge 1550 szállítása a következő hónapban kezdődik el, és az alapára 2599 dollár. A PowerEdge 350 csak februártól lesz elérhető 1499 dolláros alapáron.

 

@ 2000 KFKI ISYS Informatikai Kft.