NVIDIA Quadro2-es grafikus megoldások SGI gépekben

Az NVIDIA cég SGI(TM) VPro grafikus számítógépcsaládjába tartozó vizuális munkaállomásokban ezentúl a Quadro2 MXR(TM) és a Quadro2 Pro(TM) fog dolgozni.

Az NVIDIA Corporation most jelentette be, hogy az SGI(TM) VPro grafikus számítógépcsaládjába tartozó Silicon Graphics 230, Silicon Graphics 330 és Silicon Graphics 550 típusú vizuális munkaállomásokban ezentúl az NVIDIA cég két grafikus
chip-je, a Quadro2 MXR(TM) és a Quadro2 Pro(TM) fog szolgálatot teljesíteni. 

Az NVIDIA Quadro2-es grafikus megoldások teljes mértékben kompatibilisek a Microsoft Windows és Linux operációs rendszerekkel, ezenkívül óriási teljesítményük és sokrétű szolgáltatásaik révén professzionális szintű grafikai alkalmazásokhoz is használhatóak. Szolgáltatásaik közé tartozik az NVIDIA TwinView(TM) funkció, mellyel egy számítógépről egyszerre két monitor is meghajtható, a DVC (Digital Vibrance Control), melynek segítségével többek közt a monitor munkaterületének színei finomhangolhatók, és az NVIDIA Shading Rasterizer, mellyel továbbfejlesztett single-pass per-pixel shading (árnyékolás) valósítható meg.

Az SGI által piacra dobott és árusított Silicon Graphics grafikus munkaállomások két változatban lesznek kaphatóak, a V7-es grafikus alrendszerűek az NVIDIA Quadro2 MXR termékére épülnek, míg a V7R típusúak az NVIDIA Quadro2 Pro grafikus megoldást alkalmazzák. Mindkét új, NVIDIA-s SGI számítógépcsalád már megvásárolható közvetlenül az SGI-től, vagy világszerte beszerezhető bármely SGI disztribútortól.

Az Intel architektúrára épülő SGI számítógépek több kiszerelésben is kaphatóak, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelő konfigurációt. A belépő szintű Silicon Graphics 230-as típusú modell az NVIDIA Quadro2 MXR grafikus megoldással 400M pixel/sec-os renderelési teljesítménnyel, és 25 millió háromszög/sec-os sebességgel rendelkezik, míg a memória sávszélessége 2.93 GB/sec. A közepes teljesítményűnek számító Silicon Graphics 330-as munkaállomás mindkét NVIDIA termékkel rendelhető. A Quadro2 Pro 1G pixel/sec-os renderelési teljesítménnyel rendelkezik, és másodpercenként 31 millió háromszöget tud megjeleníteni. A csúcskategóriás Silicon Graphics 550 típusú gépekben Intel Pentium III Xeon processzor és NVIDIA Quadro2 Pro grafikus megoldás üzemel, így ezen gépeknek a komolyabb CAD-es, vagy multimédiás alkalmazások sem jelenthetnek majd gondot.

 

@ 2000 KFKI ISYS Informatikai Kft.