Új megoldás fényképek tárolására


Az Iomega elkészítette a legújabb FotoShow Digital Image Center nevű digitális fényképtároló megoldását, amely az eddigieknél olcsóbb és kényelmesebb használatot tesz lehetővé.

A digitális kamerák terjedésével egyre nagyobb az igény a minél hatékonyabb és olcsóbb adattároló eszközökre. Egyik megoldás lehet a merevlemezek használata, amelyeknek azonban több hátrányuk is van a digitális fényképtárolás esetében. Lehet alkalmazni az úgynevezett flash memóriakártyákat, de ezek viszonylag drágák, hiszen 40-50 darab jó minoségu kép tárolásához legalább egy 32MB kapacitású kártyára van szükség, amely akár 80-100 dollárba is kerülhet.

Mindezek miatt az Iomega kifejlesztette a FotoShow Digital Image Centert, amely kényelmes és olcsóbb megoldást kínál. A cég egy Zip meghajtóba beépített egy Motorloa PowerPC mikroprocesszort, és ennek köszönhetően a felhasználók közvetlenül tudják a Compact Flash, SmartMedia vagy IBM MicroDrive memóriakártyáikról a képeket áttölteni a FotoShow-ra. Ez körülbelül 250MB-ba kerül. Egy 250MB-os Zip lemezen 300 darab nagyfelbontású kép tárolására nyílik lehetőség.

A FotoShow közvetlenül csatlakoztatható a legkülönbözobb eszközökhöz is, így többek között (adapteren keresztül) televízióhoz is. A számítógéphez USB porton keresztül lehet csatlakoztatni, és a Windows 9x és a MacOS rendszerekkel kompatibilis. A kényelemről egy távirányító is gondoskodik, aminek segítségével kisebb szerkesztési műveleteket lehet kezdeményezni. Ilyenek például a képvágás vagy a feliratozás.

 

 

 

 

Az IOMEGA termékei fejlesztéséhez az I-DEAS gépészeti tervezőrendszert használja.

 

@ 2000 KFKI ISYS Informatikai Kft.