A hónap I-DEAS modellje

Tekintetrabló design az I-DEAS segítségével

Minden évben megrendezésre kerül az I-DEAS felhasználók nemzetközi konferenciája. Idén az Amerikai Egyesült Államok adott otthont az ICCON 2000 konferenciának, ahol többek között megválasztották a 2000 év leglátványosabb modelljeiről készült képeket.

Az ICCON 2000 képpályázat nyertese Dieter Waeckerlin munkája, az “Eye Catcher” lett, mely az SDRC cég I-DEAS CAD/CAM szoftverével készült. Ő tervezte az ANIMATIO elnevezésű széket a Tisch & Stuhl Willisau AG bútorgyártó cég számára, akik kiváló minőségű székeket és asztalokat gyártanak a Svájci, illetve Német és Francia piacra is.

Az "Eye Catcher" másolatok virtuális környezetben mutatják be, hogy hogyan jeleníti meg a Tisch & Stuhl Willisau cég bútorait kiállításain. Az "Eye Catcher" létrehozásához Waeckerlin egy virtuális ANIMATO széket helyezett el az emelvényen, majd mögöttük 72°-os szögben tervezett két tükröt és az I-DEAS-ra bízta a fotorealisztikus (ray trace-elt) kép kiszámítását. Az "Eye Catcher"-el bemutathatók ennek a megjelenítési módnak az előnyei, valamint érzékeltethetők az I-DEAS félelmetes képgenerálási képességei.

Waeckerlin a tervet 3D-ben, az I-DEAS rendszerben készítette el, majd ebből generálta 2D-s rajzokat, a prototípusok elkülönítésével és közel 3 hónapos időelőnnyel a korábbi metódusokhoz képest. Waeckerlin az I-DEAS robosztus modellezési lehetőségeit alkalmazta az ANIMATO kartámaszának, illetve az első és hátsó lábak tervezéséhez és az asszociativitás biztosításához a tervezés folyamán.

Waeckerlin az I-DEAS használata közben valóban hisz az SDRC mottójában, miszerint "Get There Faster".