I-DEAS a Balaton Bútorgyár Rt.-ben

Hazánk egyik legnagyobb bútoripari vállalatánál, a Balaton Bútorgyár Rt-nél 2000 nyár elején került bevezetésre az
I-DEAS CAD/CAM tervezőrendszer. A szoftver alkalmazásától termékeik gyorsabb fejlesztését és még vonzóbb
megjelenését remélik. A választásnál szerepet játszott a program könnyű kezelhetősége, a piacon egyedülálló
integráltsága, valamint a csoportmunka támogatása.

Nézze meg I-DEAS VRML galériáinkat

További bútoripari alkalmazás az I-DEAS segítségével!

Hét éve privatizálták a Balaton Bútorgyár Rt.-t, ezt követően a vállalat vezetése több mint 100 millió forintot költött fejlesztésekre, CNC megmunkáló központot és csiszolóüzemet alakítottak ki. A cég jelentős mértékben növelte exportját főleg a német és a skandináv piacokon. A HELLAND norvég székgyárral NORBA néven közös vállalatot hoztak létre, amely speciális szék üléslapokat, támlákat, valamint hajlított széklábakat állít elő különleges gyártástechnológiával.

A favázas székek, asztalok és étkezőgarnitúrák legnagyobb hazai gyártójának számító vállalat tervei szerint az I-DEAS segítségével létrehozzák a már meglévő termékeik 3D-s modelljeit, megoldják a műszaki dokumentációk elkészítését, valamint az új termékek fejlesztését. Elképzelésük szerint az elkészült modellekből 3D-s webes termékkatalógust hoznak létre, amelynek használatával a vásárlók, lakberendezők már a tervezés korai szakaszában látványterveket készíthetnek belső tereik kialakításakor.

Az I-DEAS alapszolgáltatásként tartalmazza a - bútorgyártók számára is kiemelt fontosságú - modellek fotorealisztikus megjelenítését biztosító modult.

A termékeket már a tervezés korai szakaszában textúrával láthatjuk el, pác és szövetszíneket definiálhatunk katalógusból való választással, valamint valósághű környezetbe helyezve a modellt, az ideális fényviszonyokat, árnyékokat is egyszerűen meghatározhatjuk.

Gazdag eszköztárat kínál az I-DEAS bonyolult, szabadformájú felületek létrehozásához és módosításához, és mindazon eszközöket a gyártmánytervező mérnökök kezébe adja, amelyekkel görbék és felületek alkothatók, majd lokálisan vagy globálisan módosíthatók.

Az I-DEAS rendszer néhány hónapos használata során már körvonalazódtak a Balaton Bútornál azok a fejlesztési irányok, amelyeket a közeljövőben végre kell hajtaniuk a tervezőrendszer eredményes alkalmazása érdekében. Szükség van további I-DEAS munkahelyek beállítására és a meglévő 2 dimenziós tervezőrendszereknek az I-DEAS-ba való folyamatos átállítására.

 

I-DEAS-al készült modellek

      

 

             

 

               

 

Tekintse meg a Balaton Bútorgyár Rt. kínálatát is!
Vissza a főoldalra
I-DEAS képgalériák
További sikertörténetek